Hyvää joulua!

Joulun sanoma on tämä: emme koskaan ole yksin.

Taylor Caldwell (1900-1985)

Kiitän sinua asiakkaani, valmennettavani, kurssilaiseni, yhteistyökumppanini Helsingissä, Hämeenlinnassa, Heinävedellä (Valamossa) ja Hangossa.

Kiitän siitä, että sooloyrittäjänä en ole tänäkään vuonna tuntenut olevani yksin, vaan olen saanut tukea, apua jopa pyytämättä sekä keinoja kulkea eteenpäin aikana, joka haastaa meidät kaikki monin tavoin. Jokainen tarvitsee toista rinnalleen niin hyvinä kuin huonoina päivinä.

Kiitän myös siitä, että koen saaneeni arvostusta, mahdollisuuksia onnistua ja oppia, olla juuri tällainen, kuin nyt olen. Herkkä ja vahva, heikkoutensa myöntävänäkin hyväksytty.

Kiitän siitä avoimuudesta ja aitoudesta, jota saan tässä työssäni jatkuvasti kohdata. Siitä kauneudesta, kun ihminen jaksaa aina uskoa ihmisten hyvyyteen, vaikka ei itse olisikaan aina tullut kohdelluksi myötätunnolla ja luottamuksella. Kiitän keskusteluista ja tunteiden jakamisesta, joissa pääsemme yhteyteen toistemme kanssa.

Jos saisin joulupukin oikeudet, niin lahjoittaisin tänä jouluna meille kaikille yhteenkuuluvuuden tunteen. Sitä me tarvitsemme jouluna 2021 ehkä enemmän kuin koko elämäni aikana.

Minä olen minä ja minä olen me. Minäjame. Yhdessä olemme aina enemmän.

Lämmin kiitos Kasvata luja, joustava mieli-kurssille Valamon opistossa 12.-14.11. 2021 osallistuneille!

Marraskuun pimeillä, keskellä ei mitään ja silti kaiken ytimessä, Valamon lämmössä ja valossa opettelimme mentaalisen vahvuuden kulmakiviä. Yksin ja yhdessä pohtien, rohkeasti omaa elämää tutkien kasvatimme niin sisäisiä kuin ulkoisia mentaalisia lihaksia.

Isänpäivän lounas sunnuntaina oli kaikille mieluinen yllätys, jonka ääreltä oli hyvä jatkaa matkaa kohti kotia ja kohti uusia unohtumattomia kohtaamisia.

Palautteita:

Tunneilla oli turvallinen olo, sillä otit kaikki huomioon.

Kurssin sisältö antoi minulle paljon ja pystyn välittämään sitä lapsilleni ja asiakkailleni. Kiitos!

Kurssilla oli avoin ja välitön tunnelma. Sisältö oli monipuolinen ja erilaiset toiminnalliset harjoitukset täydensivät kivasti sisältöä. Kouluttajana olet lämmin ja oma sitoutumisesi välittyy.

Erittäin hvyä, antoisa kurssi. Hyvät materiaalit ja erinomainen vetäjä. Valamo on ihana paikka ja tulen varmasti tänne uudelleen. Iso kiitos!

Lämmin kiitos Oman elämäni pääroolissa-kurssille Valamon opistossa 23.9. – 26.9. 2021 osallistuneille!

Kesä tuli sunnuntaina vielä hetkeksi käymään ja kruunasi kurssimme, jolla pääsimme lähemmäksi sitä todellista itseämme, aitoja unelmiamme ja kipupisteitämme, jotka voivatkin olla tie johonkin uuteen ja parempaan.

Valamon luostari tarjosi taas kerran upeat puitteet keskusteluun, erilaisten menetelmien oppimiseen ja estetiikkaa monin tavoin. Valamolainen teepöytä kynttilöineen tarjosi silmänruokaa ja makujen uudenlaisia sointivärejä. Kiitos huolenpidosta!

Palautteita:

Kerrankin onnistuneita ryhmätyökokemuksia.

Kuulijan roolista uskalsin puhujan rooliin. Sain rutkasti rohkeutta. Kiteytettynä huippukurssi.

Kaiken kaikkiaan hieno, antoisa ja opettavainen kurssi, jota voi vain suositella.

Kurssi merkitsi minulle enemmän kuin koskaan voin sanoilla kuvailla. Kiitos!

 

KURSSI SIIRTYNYT KEVÄÄLLE 2022!

LUOVUUTTA JA LEIKILLISYYTTÄ LOKAKUISESSA LAPISSA 21.-24.10.2021

Uusi valmennuskokonaisuus syyslomaviikolla, paikkana Salla – In The Middle of Nowhere


Lämmin kiitos Tunne tunteesi, elä enemmän-kurssille Valamon opistossa 29.7. – 1.8. 2021 osallistuneille!

Aloitimme dramaattisesti ukkosen jyrähdellessä ja saimme kokea myös helteisen heinäkuun vaihtumisen elokuuksi. Elimme yhdessä tunteiden kirjoa, annoimme itsellemme luvan kokea kielteisiä, kuormittavia tunteita ja pyrkiä niistä pois kohti tunteiden tasapainoa. Tutustuimme myös luostarin viinien valmistukseen. Mikä tietotaito, halu kehittyä aina vain paremmaksi ja kärsivällisyys onkaan näiden juomien takana. Kuten elämässäkin – parhaat asiat vaativat aikaa kypsyäkseen, yhteistyössä toistemme kanssa.

Palautteita:

Kiitos aivan ihanasta ja upeasta kurssista. Se avasi patoja ja ikkunoita, toi valoa ja happea!

Kiitos ihanan rennosta ja hersyvästä ilmapiiristä kurssin aikana. Asia oli paljon puhuttelevaa ja erittäin tärkeää meille jokaiselle. Tuntui hyvältä huomata, että en ole ainoa, joka painii näiden asioiden kanssa.

Kiitos hyvistä materiaaleista ja harjoituksista. Niistä jäi vielä kotona tehtäviksi.

Kurssi vahvisti monia ajatuksia ja tuntemuksia, mutta suurin anti oli uudet oivallukset.


Lämmin kiitos Luova, luovempi, minä-kurssille Valamon opistossa 3.-6.6. 2021 osallistuneille!

Luovuus antaa toivoa ja turvaa. Luovuus lisää hyvinvointia ja oikea-aikaista tehokkuutta. Kari Uusikylän mukaan se lämmittää kuin aurinko.

Tämän saimme yhdessä kokea, vaikka alkukesän helteet ja Valamon pakahduttavan kaunis luonto tehostivat varmasti kokemustamme.

Palautteita:

”Parasta oli rentous ja rauha, täydellinen hyväksymisen ilmapiiri.”

”Nyt luotan taas ihmisiin.”

”Tämän kurssin jälkeen on niin hyvä olo psyykkisesti ja fyysisesti.”

Luovu(us).

Luo(v)uus.

Olen luennoimassa Ympäristöterveydenhuollon Valtakunnallisilla opinto- ja neuvottelupäivillä Joensuussa 6.5.2021

Etäluentoni aihe on Toivosta toipumiseen – sisäilmasta oireilevien hyvinvointivalmennus.

Pääset ohjelmaan tästä:

https://www.ymparistojaterveys.fi/wp-content/uploads/2020/11/Ohjelma-YTHn-valtakunnalliset-paivat-paivitetty-3.5.pdfHyvinvointivalmennukset jatkuvat Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan kaupungin työntekijöille suunnatut Hyvinvointivalmennukset jatkuvat. Joulukuussa 2020 saimme päätökseen ryhmän numero 6 valmennuksen ja marraskuussa aloitti ryhmä numero 7.

Lämmin kiitos päättyneen valmennuksen osallistujille! Elimme läpi vuodenaikojen, poikkeusaikana rohkeasti  tulevaisuuteen katsoen, toisiamme tukien ja aiempaa paremmin itseemme tutustuen.

”Parasta valmennuksessa oli asiantunteva valmentaja ja ryhmän luottavainen ja avoin ilmapiiri, jossa oli tilaa jokaiselle. Uudet syntyneet ajatukset ja oivallukset, joita tuli joka kerta. Valmennus muutti ja vaikutti monella tapaa elämääni.”

”Olen ehdottoman tyytyväinen valmennukseen ja sen järjestämiseen. Ryhmätapaamiset olivat mielestäni sopivalla aikavälillä. Oli voimaannuttavaa kuulla valmentajan omakohtaisia kokemuksia asioista. Se antoi niihin syvemmän näkemyksen. ”


Lempeää vuotta 2021!

Uusi vuosi käynnistyy Helsingin Lääkäripäivillä 2021, jossa olen puhumassa torstaina 14.1. aiheesta Toipuneiden puheenvuorot.

Kerron siinä lyhyesti oman tarinani sekä niistä kokemuksista, joita olen saanut valmentaessani erilaisista elämälaatua ja toimintakykyä kärsiviä.

https://laakaripaivat.fi/2021/


Hyvää joulua !

Joulukuun alussa kotimme postilaatikkoon tipahti Helsingin seurakuntien lähettämä joulukalenteri, joka sisältää jokaiselle päivälle aforismin. Se on pysäyttänyt miettimään joulun valmisteluja eri näkökulmista. Haluan jakaa niistä muutaman: ”Raskaasta joulusta tulee rakas vähentämällä, ei lisäämällä.”   ”Armo on lupa iloita elämästä ennen kuin se on täydellistä.”   ”Rohkeus tulee perille ennen varmuutta.”   ”Rauha tulee luottamalla, ei ymmärtämällä.”    

Joulun rauhaa ja lempeää uutta vuotta haluan toivottaa kaikille ystävilleni, läheisilleni, asiakkailleni, seuraajilleni, yhteistyökumppaneilleni ja kanssakulkijoille sekä teille, joiden kanssa en ole vielä kohdannut, mutta ehkä tapaamme jo ensi vuonna.

Onnea ylioppilas, koulutiesi päättänyt ja ammattiin valmistunut

Puheeni Sinulle on saanut inspiraationsa Huuhkajien menestyksestä

Tasapaino

Tarvitaan tasapainoa, jotta pysyy pystyssä nurmikentällä kovassa vauhdissa.Tasapaino on tärkeää myös muussa elämässä. Mitä enemmän teet töitä, opiskelet tai treenaat, sitä enemmän muista levätä ja palautua.

Mitä enemmän vietät aikaa epämukavuusalueella, siellä, missä uuden oppiminen ja itsesi kehittäminen – ja missä ihmeet tapahtuvat, sitä enemmän viipyile mukavuusalueella, jossa kaikki on tuttua, turvallista ja helppoa.

Pallo on pyöreä

Kuten jalkapallossa pallo on jatkuvassa liikkeessä, niin on maapallommekin. Onkin lohdullista tietää, että mustimmankin yön jälkeen tulee uusi aamu, uusi mahdollisuus.

Ja suuri pallomme pyörii auringon ympäri ja sen vuoksi meillä on vuodenajat. Syksyllä puu luovuttaa kuolleet lehtensä ja lepää talven alla. Keväällä puu lähtee uuteen kasvuun.

Vain luopumalla jostain vanhasta, saat tilalle uutta.

Kuuntele valmentajaa, mutta pelaa omalla paikallasi

Kuuntele valmentajia, tärkeimmät niistä ovat olleet vanhempasi. Pyydä heiltä neuvoa jatkossakin, mikään ei ole mieluisampaa heille kuin auttaa sinua.

Kuuntele monenlaisia valmentajia, mutta etenkin heitä, jotka ovat menettäneet tasapainon ja kompuroineet, mutta silti nousseet pystyyn, kohdistaneet katseensa taas eteenpäin ja lähteneet uudelleen liikkeelle.

Jalkapallo on joukkuelaji, mutta jokainen pelaa omalla paikallaan. Sinä teet itse päätöksesi, milloin syöttää, milloin torjua, milloin antaa toisille pelaajille tilaa joukkueen edun mukaisesti. Paras joukkue on se, joka tekee toisten pelaamisesta helppoa.

Pelaa parhaassa mahdollisessa joukkueessa

Kerää ympärillesi ihmisiä, jotka pelaavat samaan maaliin kanssasi. Ihmisiä eri pelipaikoilta, koska silloin te kaikki katsotte samaan suuntaan, mutta eri näkökulmista. Ihmisiä, joiden kanssa on helppoa myös olla heikko ja joiden kanssa häviö tai epäonnistuminenkin muuttuu oppimiskokemukseksi. Todellisuudessahan on vain kaksi vaihtoehtoa: Onnistua tai oppia.

Virheistä oppii, mutta onnistumisista enemmän.

Älä syväjäädytä tavoitteitasi

Pelissä on tavoitteena saada maali. Miten kävisi, jos maali hyväksyttäisiin vain yhdellä tavalla tehtynä?

Kun asetat itsellesi tavoitteita ja unelmia, muista että niihin voi päästä montaa eri reittiä. Sinulla on koko kenttä käytössäsi, vetojen määrällä ei ole väliä, kunhan pallo lentää maaliin. Ja jos pallo meneekin ohi maalin, se on vain merkki siitä, että on kuitenkin yrittänyt.

Menestys on sitä, että voit tehdä sellaista, josta nautit.
Nautit siitä, mitä osaat tehdä.
Tekemään oppii harjoittelemalla.
Harjoitus tekee mestarin.
Kärsivällisyyden mestari on kaiken mestari.
Rohkeita vetoja  tiellesi!

Ja muista:
Aina on hyvä hetki tuulettaa!


Hämeenlinnan kaupungin työntekijöiden viides hyvinvointivalmennus päättyi

Marraskuussa 2019 alkanut hyvinvointivalmennus oli suunnattu elämänlaatua ja toimintakykyä haittaavista oireista (mm. kipusairaudet, suolisto-ongelmat, uupumus, unihäiriöt, väsymysoireyhtymä, sairauskierteet, sisäilmasta oireilu) kärsiville.

Valmennuksen tavoitteita oli antaa työkaluja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi, itsetunnon ja rohkeuden kasvattaminen, tulevaisuuden näkymien selkeyttäminen sekä terveemmän ja vähemmän stressaavan elämän kasvu.

Palautteita valmennuksesta:

Parasta Hyvinvointivalmennuksessa oli omat oivallukset. Vertaistuki ja se myötätunto ja lämmin ilmapiiri ryhmässä. Valmennus pysäytti todella ajattelemaan itseään. Oli lupa ajatella minua, mitä minä tarvitsen, mitä minä olen ja mitä minun kannattaisi tehdä. Mikä on minulle hyväksi. Valmennus opetti olemaan terveesti itsekäs.

Valmennus oli monipuolinen, asiantunteva ja innostavalla otteella ohjattua.

Kiitos Heli sinulle. Opetit paljon. Tunteet saa ja pitää näyttää. Omalle polulle pitää uskaltaa kääntyä. Olemme täällä itseämme varten ja kuka meistä pitää huolta, jos emme me itse. Niin fyysisesti kuin henkisesti.

Kiitos Hämeenlinnan kaupungille mahdollisuudesta osallistua työajalla valmennukseen, joka tuki työssä jaksamistani. Arvostan tätä todella.

Ei voi muuta kuin kiittää Hämeenlinnan kaupunkia tästä upeasta mahdollisuudesta saada osallistua tällaiseen valmennukseen, joka on todella lisännyt hyvinvointia ja sitä kautta viihtymistä ja tehokkuutta työssä.

LÄMMIN KIITOS OSALLISTUJILLE!


Kiitos Iisalmen kaupunki- kiitos Simpukan päiväkodin henkilökunta!

OLIPA ISO ILO TYÖSKENNELLÄ KANSSANNE.

Puolen vuoden kestoinen, koko henkilökunnan hyvinvointivalmennuksen tavoitteena oli kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvattaminen niin yksilö-, tiimi- kuin työyhteisötasolla.

Hyvinvointivalmennus oli voimauttava ja yhteisöllisyyttä lisäävä. Opimme toisistamme uutta ja se lisäsi ymmärrystä työyhteisössä. Osa käytännönharjoitteista jäi käyttöön arjen tilanteisiin.

Tiina Pulkkinen, Simpukan päiväkodin johtaja  ja Tanja Järveläinen, Simpukan päiväkodin varajohtaja

Henkilökunnan palautteita:

Valmennus lisäsi työyhteisössä avoimuutta, keskustelut olivat antoisia. Yhteishenki on parantunut valmennuksen myötä.

Tutustuin itseeni uudelleen ja nyt on keinoja käsitellä asioita, jotka ovat vielä käsittelemättä.

Parasta oli pysähtyminen itsensä ääreen, ymmärrys siitä, mikä elämässä on tärkeää.

Odotin paljon, sain paljon.

Kiitos, että olen saanut nauraa.

Olen muuttanut Helsinkiin, mutta valmennan edelleen ympäri Suomea.
Tulen sinne, missä asiakkaani ovat. Yksityisvalmennukset hoituvat kätevästi myös etänä.

Ota yhteyttä!


HYVÄÄ JOULUA!

Kuluva vuosi on ollut minulle yrittäjänä merkityksellinen. Olen saanut kehittää palvelujani sellaisiksi, että ne hyödyttävät nyt aiempaa useampia ihmisiä. Tästä kiitän erityisesti Hämeenlinnan kaupungin henkilöstöhallintoa, joka tarjosi puoli vuotta kestäviä hyvinvointivalmennuksiani jo viidennelle alkavalle ryhmälle. Lämmin kiitos upeille valmennettaville, jotka lähtivät itsetuntemuksen bootcampille kanssani. Arvostan todella paljon kykyänne muutokseen ja kykyä olla samaan aikaan voimakas ja heikko.

Yhteistyössä lääkäreiden olen saanut luoda uusia tapoja auttaa eri tavoin oireilevia ihmisiä, joihin perinteiset lääketieteelliset keinot eivät yksistään riitä. Tämä työ on palkitsevaa ja innostavaa.

Olen saanut valmentaa pitkäkestoisesti kokonaisia työyhteisöjä, joihin ovat osallistuneet myös esimiehet. Tällaisissa valmennuksissa mielestäni parasta on se, että opimme uusia tapoja voida paremmin niin yksilö,- tiimi-, kuin työyhteisötasolla. Kiitos Hämeenlinnan ja Iisalmen kaupunki luottamuksesta sekä lämminhenkisestä yhteistyöstä!

Kiitän rohkeita ja rehellisiä kurssilaisiani Valamon opistossa sekä Valamon sydämellistä henkilökuntaa niin opistossa kuin koko luostarin alueella tänäkin vuonna.

Työni on matkatyötä. VR on vienyt minua paikoista toiseen aikatauluissa pysyen, henkilökunta on lupsakkaa, olen sitten Etelä-Suomessa tai matkalla pohjoiseen. Yhden kerran junan ovet eivät auenneet ja kierrettiin ylimääräinen koukkaus Savon sydänmailla, mutta siitä tuli hauska juttu jälkipolville kerrottavaksi.

Hyvät yöunet on jaksamisen perusta. Kiitän Hämeenlinnan Vaakunan ja Iisalmen Golden Domen henkilökuntaa. Hotellinne ovat viihtyisiä, esteettisesti poikkeuksellisen upeita ja saatte oloni aina tuntumaan erityisen kotoisalta.

Kiitän myös yksityisasiakkaitani ympäri Suomea. Te olette opettaneet minulle, miten me kaikki ihmiset haluamme elämältä samoja asioita. Pysähtymistä itsensä ja toisten äärelle, rakkautta ja aitoja kohtaamisia. Vähemmän onkin enemmän ja pieni onkin suurta.

Niin myös jouluna. Mitkä sinulle, hyvä sivuni lukija, ovat ne tärkeimmät asiat, jotka riittävät saamaan joulun sydämeesi?

Kerro toiveesi läheisillesi, joiden kanssa joulun vietät. Ja kysy heiltä samaa:

Mitä voisimme yhdessä tehdä, että viettäisimme joulun aidosti tässä hetkessä, joulun hiljaisuudessa, rauhassa ja laulussa, joka soi ilosanomaa läpi koko maailman?


Marraskuisella Kasvata luja, joustava mieli-kurssilla Valamon opistossa avasimme uusia portteja ja suljimme tarpeettomia.

Kiitos osallistujille heittäytymisestä oman persoonan mukaisesti. Mentaalinen vahvuus alkaa sanalla ME. Yhdessä olemme vahvempia vahvistamaan omaa sisintämme.

Kiitos myös taas kerran Valamon väelle lämminhenkisestä huolenpidosta, elämyksistä, jotka historialliset munkki Johannes Valamolaisen muistovigiliat ja ristisaatto antoivat sekä herkullisesta isänpäivän lounaasta.

Palautteita:

”Odotin käytännön vinkkejä ja toimintatapoja. Odotukset täyttyivät yli äyräiden ja sain paljon tukea tehdä muutoksia.”
”Erinomaista keskustelua kurssilaisten kanssa.”
”Kiitos äärettömän inspiroivasta viikonlopusta.”


Hyvinvointivalmennukset saavat jatkoa Hämeenlinnassa

Puolen vuoden valmennus käynnistyy marraskuussa 2019. Valmennus on suunnattu toimintakykyä haittaavista oireista (mm. kipusairaudet, suolisto-ongelmat, uupumus, unihäiriöt, väsymysoireyhtymä, sairauskierteet, sisäilmasta oireilu) kärsiville.

Ryhmä- ja yksilötapaamisia sisältävä valmennus on kokonaisvaltaista. Siinä huomioidaan keho ja mieli, fyysinen, henkinen sekä  sosiaalinen hyvinvointi.

Mikäli haluat kuulla lisää Hyvinvointivalmennuksistani, joita voidaan räätälöidä myös kokonaiselle työyhteisölle, ota yhteyttä!

Hämeenlinnassa jatkuvat kaupungin työntekijöilleen tilaamat hyvinvointivalmennukset

Huhtikuussa käynnistyi kolmas sisäilmasta oireilevien hyvinvointivalmennusryhmä ja uutena toimintakykyä haittaavista oireista (mm. kipusairaudet, suolisto-ongelmat, uupumus, unihäiriöt, väsymysoireyhtymä, sairauskierteet) kärsivien hyvinvointivalmennusryhmä.

Ryhmä- ja yksilötapaamisia sisältävä valmennus on kokonaisvaltaista. Siinä huomioidaan keho ja mieli, fyysinen, henkinen sekä  sosiaalinen hyvinvointi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!


Luennoin Lääkäripäivillä Helsingissä 9.1. 2019 aiheesta Sisäilmasta oireilevien kuntouttava hyvinvointivalmennus – Tervetuloa!

http://laakaripaivat.fi/2019/kurssit/toiminnalliset-hairiot-tuumasta-toimeen

http://laakaripaivat.fi/2019/2018/11/08/uusia-keinoja-toiminnallisten-hairioiden-hoitoon


Hyvää Joulua!

Joulu on ilon, rauhan ja kiitollisuuden aikaa. Lahjoista parhaimmat liittyvät muistoihin ihmisistä, joiden seurassa oli hyvä olla.
Haluan kiittää Jyväskylän kaupunkia, joka otti minut työntekijäkseen syksyllä 2005 ja joka tarjosi minulle töitä kuluneena vuonna myös yrittäjänä. Kymmenen vuoden luokanopettajuus on pohja, jolta voi ponnistaa niin pitkälle kuin voimat riittävät ja päästä niin lähelle, että näet kuvasi toisten silmissä.
Haluan kiittää Hämeenlinnan kaupunkia, joka lähti rohkeasti kokeilemaan kanssani uudenlaista tapaa tarjota työntekijöilleen hyvinvointia. Olette edelläkävijöitä monessa mielessä.
Haluan kiittää Hämeenlinnan hotelli Vaakunan henkilökuntaa. Te teitte oloni niin viihtyisäksi, että kerroin kaikille ”kakkoskotini” sijaitsevan Vanajaveden rannalla. Jo ikkunoista näkyvä maisema saa rakastumaan kaupunkiinne.
Kiitän asiakkaitani, valmennettaviani, kurssilaisiani, yrittäjäopiskelukavereitani ja yhteistyökumppaneita. Jaettu ilo on moninkertainen ilo, kun ihmettelemme ja opimme yhdessä.
Kiitän myös loistavia kouluttajiani, mentoreitani ja sparraajiani. Yrittäjänä oppi ei kaada ojaan, vaan löytää aina uusia tapoja pysyä vankasti pää pystyssä.

Tunnelmallista Joulua ja Iloa Uudelle Vuodelle!


Tervetuloa kuuntelemaan tarinani Äärirajoilta ääriviivoihin Uusien alkujen festareille Kouvolaan perjantaina 9.11. 2018!

http://duunistatoimeen.fi/ajankohtaista/uusien-alkujen-festarit-ksaolla-marraskuussa


 

Sisäilmasta oireilevien hyvinvointivalmennus jatkuu Hämeenlinnassa

Uusi Hämeenlinnan kaupungin työntekijöistä koostuva valmennusryhmä käynnistyi syyskuun alussa. Hyvinvointivalmennus kestää puoli vuotta, minkä aikana jokainen saa sekä yksilö- että ryhmävalmennusta. Edellisen ryhmän palautteita valmennuksesta:

Opin arvostamaan itseäni sellaisena kuin olen.”

”Sain jälleen ilon tehdä rakastamaani työtä.”

”Ymmärsin, ettei kaikki reagointini johdu ainoastaan sisäilmasta.”

”Löysin elämääni iloa ja toivoa.”

”Sain apua muihinkin vaivoihini.”


Iloista Vappua!

ÄLÄ JÄÄ TULEEN MAKAAMAAN, MUTTA HOIDA PALOHAAVAT HUOLELLA

Meille jokaiselle tulee elämässä vastoinkäymisiä ja muutoksia, jotka eivät tunnut mieluisilta. Voimme sairastua, menettää työpaikan tai parisuhteen, läheisillä voi olla haasteita, jotka kuormittavat ja vievät ilon elämästä.

Olen itse kohdannut elämässä vastoinkäymisiä, välillä niin paljon, että ne tuntuivat kohtuuttomilta kantaa.

Minä kuitenkin selvisin. Nyt olen kokemuksistani kiitollinen.

Vastoinkäymiset myös pakottivat luopumaan itsessäni jostain sellaisesta, jota en enää tarvinnut. Tunnen itseni nyt paremmin ja opin myös, miten paljon meissä ihmisissä on voimaa kestää sietämättömätkin tilanteet. Meissä jokaisessa.

Kun vaikeudet helpottavat tai ovat ohi, on tärkeää antaa aikaa toipumiselle. Miten meille käy, jos emme vaihda märkivien haavojen laastareita ja repäise niitä lopulta pois, jotta haavat voisivat tulla täysin kuntoon.

Voisiko haaleiksi arviksi parantuneet haavamme olla kuin urhoollisuusmitalit sodassa taistelleilla ?

Ei saa jäädä tuleen makaamaan, neuvoi luutnantti Autio nuorta vänrikki Kariluotoa Tuntemattomassa sotilaassa.

Mikä on sinun kiirastulesi? Älä jää siihen yksin selviämään. Ei sota yhtä miestä kaipaa, mutta rauhan rakentamiseen tarvitsemme kaikkia.

http://www.potilaanlaakarilehti.fi/laakarin-aani/mika-ihmeen-superselviytyja/


Sisäilmasta oireilevien hyvinvointivalmennus Hämeenlinnassa

Olen aloittanut Hämeenlinnan kaupungin palkkaamana huhtikuussa 2018 sisäilmasta oireilevien hyvinvointivalmennuksen. Lue lisää sivulta Mediassa.

https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/erilainen-ajattelutapa-parempi-olo-heli-vaisanen-mentaalivalmentaa-ihmisia-paasemaan-eroon-sisailmaoireilusta-438619/


HYVÄÄ JOULUA!

Tärkeimpiin asioihin elämässä ei ole mittayksilöitä. Ystäväni asiakkaani, kursseilleni ja valmennuksiini osallistuneet, yhteistyökumppanini, tukijoukkoni, sparraajani ja kaikki te, jotka teitte tästä vuodesta yhden elämäni parhaimmista.
Hannu-Pekka Björkanin tekstillä haluan toivottaa jokaiselle teistä
Jouluiloa ja Joulurauhaa samassa paketissa. Ja jos minulla olisi joulupukin mahti, lahjana lennättäisin teidät kaikki Teneriffalle Loro Parkiin katsomaan pingviinejä. Eläimiä, joissa yhdistyy hitaus ja kömpelyys sekä nopeus ja sulavuus.

Hannu-Pekka Björkman: Lahjan antamisesta

”Mieluiten antaisin lahjaksi jotain vanhaa, jo elämä nähnyttä ja patinoitunutta. Jotain, joka kantaa muodossaan ajan kerroksia. Tummunutta puuta ja lasia, haurasta paperia ja himmeää metallia. Esineitä, joista nousee savuinen tuoksu.
Tai antaisin lahjaksi käynnin venetsialaiseen paperikauppaan, musteen ja paperin tuoksuun, veden välkkeeseen. Tai kävelyn sateen jälkeiseen kaupunkiin, pisaroiden ja lätäkön peileihin. Antaisin lumen tuoksun kirjekuoressa ja kantavan hangen. Metsän taakse katoavan tienmutkan ja yön hämäryyden ja valkeat perhoset.
Antaisin auringonvalon ikkunaan ja hennon tuulen verhoihin. Ja loputtomat yöt ja pakahduttavan riemun ja hellyyden. Ja antaisin käden ja sen puristuksen. Ja taikoisin vuodet takaisin ja pois. Ja hymyn antaisin, aran ja tietämättömän mutta toden.
Kuluneen vuoden ajan antaisin ja sen päivät. Ja kertomuksen kauniista ajoista ja lohdusta ja toivosta, joka ei koskaan kuollut. Antaisin kaiken, mikä ei ole vallassani. Jouluyön ja hiljaisuuden ja enkelten laulun ja lahjan, joka ei pyydä itsesään takaisin. Vain sen, että saanhan minäkin ja sinä, olla tässä hetkessä, joulussa.”


Etsitkö aidosti persoonallista lahjaa ylioppilaalle, ammattiin valmistuneelle, opintonsa aloittavalle, hääparille, syntymäpäiväsankarille, urheilijanuorelle ?

Osta lahjakortti kahden tunnin valmennukseen, jonka sisällön ja ajankohdan lahjan saaja päättää itse.

Valmennuksen aihe voi olla:

* Uskalla unelmoida – tee tavoitteista totta
* Rohkeasti kohti elämänmuutosta
* Paremmin sujuva arki
* Parisuhde kukoistamaan
* Rentoutunut mieli ja keho
* Vähemmän stressiä – enemmän läsnäoloa
* Oman elämäni pääroolissa
* Lentoon – mentaalivalmennus urheilijalle

Valmennuksen hyödyt ovat:

* Pääset nopeammin ja helpommin tavoitteisiin
* Saat selkeyttä elämäntilanteeseesi
* Löydät uusia näkökulmia
* Löydät ongelmien tilalle ratkaisuja
* Rentoutuneena näet paremmin lähelle ja kauas
* Saat rohkeutta ja varmuutta päätöstentekoon

Jo yksi kahden tunnin valmennus auttoi minua muuttamaan elämäni kurssin kohti positiivisia päämääriä. Valmentaja sai minut näkemään, miten paljon voin itse vaikuttaa omaan tilanteeseeni ja miten pienillä muutoksilla voi olla todella suuri merkitys. Tarvitsin vain toiset silmät näyttämään, minne haluan mennä.

Nainen, 28 v.

Yksilövalmennus (2h/110 €) Nyt 90 € (sis. Alv 24 %)

Parivalmennus (2h/140 €) Nyt 110 (sis. Alv 24%)

Valmennus tapahtuu Jyväskylässä tai lähikunnissa. Sopimuksen mukaan myös muilla paikkakunnilla tai Skypellä.

Tilaa lahjakortti yhteystietolomakkeella www.visiosi.fi/yhteys

Huom! Lahjakortilla ei ole viimeistä päivämäärää.