Tarjoan kursseja, yksilö- ja ryhmävalmennusta sekä valmennusta erilaisille työyhteisöille. Valmennan myös työssään sisäilmasta oireilevia. 

Palautteita Hämeenlinnan kaupungin työssään sisäilmasta oireilevien hyvinvointivalmennuksesta:

”Opin arvostamaan itseäni sellaisena kuin olen.”

”Sain jälleen ilon tehdä rakastamaani työtä.”

”Ymmärsin, ettei kaikki reagointini johdu ainoastaan sisäilmasta.”

”Löysin elämääni iloa ja toivoa.”

”Sain apua muihinkin vaivoihini.”

Palautteita Kaipolan päiväkodin työhyvinvointiworkshopista Jämsässä.

”Olen itse oman elämäni eteenpäin vievä voima, olosuhteille en aina voi mitään, mutta voinhan ajatella ja asennoitua tulevaisuuteen toiveikkaasti. Olen kiitollinen nyt useammin kuin ennen. Jatkan kiitollisuusajattelua ja haluaisin jakaa näitä asioita omille nuorilleni.”

”Sain työkaluja, joilla läpikäydä energiaa vieviä lukkoja/harmeja/jumeja, etteivät ne jää arkeen pyörimään selvittämättä. Tärkeimpänä antina oli mielenrauha.”

”Pidän jatkossa parempaa huolta itsestäni. Olet rauhallinen ja vakuuttava kouluttaja. Kiitos, että johdatit meitä polulla huolehtimaan itsestämme ja voimaan paremmin.”

”Koetan hyödyntää ratkaisukeskeistä ajatusmallia ongelmatilanteissa. Yritän muistaa huomioida niin kotona kuin työssä kaikenlaiset lapset. Tosi ihana koulutus !”

 Ota yhteyttä!

Tarjoan työyhteisöille erilaisia työhyvinvointiworkshopeja, jotka räätälöidään asiakkaiden tarpeisiin. Alla esimerkki 2 x 2 tuntia kestäneestä workshopista palautteineen. 

 Hyvä,paha stressi -workshop (2-4h)

Työyhteisöille räätälöity laadukas stressinsäätelykonsepti, jossa yhdistyy kehon ja mielen hyvinvointi. Tietoa stressistä, sen säätelystä sekä palautumisesta. Workshop sisältää useita osallistujia aktivoivia tehtäviä sekä omavalintaisen toiminnallisen osuuden.

 

Ota yhteyttä!

Onko sinulla muutostoiveita, tavoitteita, pieniä tai suuria unelmia, jotka hukkuvat arjen kiireiden alle tai joita siirrät jatkuvasti tulevaisuuteen?

Haluaisitko elää enemmän itsesi näköistä elämää juuri nyt?

Yksilövalmennus on erittäin tehokas tapa saada positiivinen muutos aikaan. Otat askelia päämäärääsi kohti nopeammin, helpommin ja rohkeammin.

Yhden valmennuksen kesto on 1-2 tuntia. Valmennuskertoja on yleensä 1-4 kertaa, mutta jo yhdellä tapaamisella voi olla suuri merkitys. Minulla on kokemusta myös sisäilmasta oireilevien ja muista elämänlaatua heikentävistä oireita kokevien yksilövalmennuksesta.

Valmennukset perustuvat ehdottomaan luottamukseen ja niissä edetään asiakkaan itse määrittelemien tavoitteiden sekä aikataulujen mukaisesti. Valmennan myös etänä. 

Ota yhteyttä!

Olen viisikymppinen suuren organisaation johdossa pitkään kunnianhimoisesti työskennellyt asiantuntija. Taannoin huomasin selviä työuupumuksen mm. väsymisen ja kyynistymisen oireita, mutta niihin tarttumisen jälkeen myös tyhjyyden ja epävarmuuden tunteita, jotka liittyivät siihen, mitä oikeasti halusin. Kuka oikein olen puoli vuosisataa elettyäni? Kuka olen, jos en kysykään asiaa työnohjauksen kontekstissa eli omassa työroolissani pysyen ja sen priorisoiden, vaan vapaammin, myös haaveitani ja toteutumattomia odotuksiani kartoittaen sekä omat mm perhearvoni mukaan ottaen.

Heli tarjosi minulle jo ensi kerralla monipuolisia välineitä ajatusteni härnäämiseen. Tulin hahmottaneeksi kysymyksiäni tavalla, joita en ennen ollut tullut ajatelleeksi. Sain konkreettisia ohjeita ja kirjallisuutta jatkotyöskentelyäni varten. Oivalsin selkeästi tunteen ja toiminnan välisiä suhteita joissakin omissa ratkaisuissani ja ehkä jopa luonteestani löytyi jotain aiemmin huomaamatonta. Koin tulleeni nähdyksi turvallisessa ja tukevassa, luottamuksellisessa kontekstissa, ja hyväksytyksi kysymyksineni ja arkuuksineni. Kohtasin itseni, jopa aika konkreettisesti, rentoutusharjoituksessa, joka jäi kyllä loppuiäksi mieleeni.

Heliltä saamani ajatukset lähtivät mukanani arkeeni. Ne ovat joka päivä tukeneet minua toivomani hitaan muutoksen konkreettisessa toteuttamisessa ja antaneet luvan siihen, että pyrin joka päivä myös harrastamaan jotain itseäni elähdyttävää, uutta ja vanhaa osaamista monipuolisesti kerryttäen. Muutos on vielä kesken ja se ottaa ajoittain takapakkia, mutta suunta on selkeämpi. Kiitos Heli!

Tammikuussa 2017 käynnistyi Hengitysliiton hallinnoima pilottihanke, jossa kuntoutettiin sisäilmasta sairastuneita. Toimin hankkeessa kuntoutuksen toteuttajana. Hankkeen tavoitteena oli edistää sisäilmasta sairastuneiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja elämänhallintaa kehittämällä heidän tarpeeseensa sopivaa kuntoutumispalvelua ja luoda tästä yleistettävä malli.

Hanke on päättynyt. Lämmin kiitos osallistujille!

Hankkeen tuloksista voi lukea tästä:

https://www.hengitysliitto.fi/fi/hengityssairaudet/sisailmasta-oireilevat-ja-sairastavat/hengitysliiton-kuntoutumiskokeilun-tuloksia

 

Hämeenlinnan kaupungin työssään sisäilmasta oireilevien hyvinvointivalmennus

Valmennuksista voit lukea lisää Mediassa-osuudesta.

Valmennan myös yksityisesti sisäilmasta oireilevia tai jo sairastuneita, tarvittaessa etäyhteyksillä. Ota yhteyttä!

Sain valmennukselta moninkertaisesti enemmän kuin mitä uskalsin odottaa. Kiitos! Tavoitteeni liittyivät lähinnä arjessa selviämiseen melko mahdottomalta tuntuvassa tilanteessa. Voin vain ihmetellä, miten paljon on muuttunut kolmessa kuukaudessa ( 4 x 2h) – ja mitä kaikkea onkaan vielä edessäpäin!

Yksinkertaisesti koen saaneeni valmennuksen aikana oman itseni takaisin, palanneeni takaisin omiin nahkoihini, ja mikä parasta – en muista, milloin olisin viimeksi voinut näin hyvin!

Koska lähtötilanteeni oli niin huono, ajattelin, että lähden tähän mukaan täysillä. Olin erittäin motivoitunut ja työstin valmennuksessa annettuja tehtäviä tapaamisten välillä. Kokeilin ja otin käyttööni myös niitäkin menetelmiä, jotka tuntuivat aluksi vähän vierailta ja pelottavilta. Olin myös tehnyt oman psyykeni ja elämänhistoriani kanssa taustatyötä aiemmin, kun kävin kolme vuotta tanssi- ja liikepainotteisessa kuntouttavassa psykoterapiassa.

Parasta valmennuksessa olivat tapaamiset ja niiden jälkeinen olotila: se, kun uusia oivalluksia syntyi ja erilaisia ajatusprosesseja käynnistyi. Minusta oivalluksien syntyä edesauttoivat erityisesti valmentajan tekemät kysymykset. 

Tämä ei tietenkään olisi ollut mahdollista, ellei valmentaja olisi nähnyt hurjasti vaivaa kohdatakseen valmennettavan ihmisenä, juuri siinä elämäntilanteessa, missä hän on.

Minua auttoi kenties eniten juuri se, että joku tuntui todella näkevän, missä minä olen juuri nyt, ”mikä minulla on”, eikä kavahtanut tuota näkyä, vaan päinvastoin antoi sille kaiken ymmärryksensä ja tukensa. 

Heli, olet taitava aistimaan asioita ihmisistä. Intuitiosi ja kykysi kohdata ja olla läsnä ovat tärkeimmät työkalusi. Tuntuu vaikealta edes sanoittaa, miten paljon valmennukselta sain ja miten kiitollinen olen, että uskalsin tarttua siihen!

  Sisäilmasta sairastunut nainen, 38 vuotta

Nykyinen elämäntyylimme altistaa stressille. Kurssilla opimme ymmärtämään, miten stressi syntyy ja miten se vaikuttaa kehoomme, mieleemme ja sosiaalisiin suhteisiimme. Opit yksilöllisiä stressinsäätelykeinoja tilanteisiin, joissa niitä eniten tarvitset. Voit elää stressin keskellä ja voida silti hyvin.  Tutustumme myös mindfulness ja rentoutusmenetelmiin, jotka ovat helposti omaan arkeen sovellettavia. Kurssi antaa avaimia parempaan itsetuntemukseen, mielekkäämpään ajankäyttöön ja tasapainoisempaan elämään.

Aiempien kurssien palautteita

”Opin kurssin aikana sen, että olen oikeasti stressaantunut. Ja asioille täytyy itse olla valmis tekemään jotain jos haluaa muutosta. Koko kurssi oli erittäin mielenkiintoinen. Tästä lähtien otan käyttöön hengitykset, rentoutusharjoitukset, kiitollisuuspurkin koko perheelle. Sain kurssilta enemmän kuin olisin koskaan kuvitellut. Näistä eväistä on hyötyä vielä monen vuoden päästäkin.”

”Sain todella paljon ajatuksia ja syvällistä pohdintaa omaan arkeeni. Varsinkin keskustelut muiden kanssa ja sinun kommenttisi näihin olivat ihan huikean antoisia. Sinulla on ihastuttava ja aito läsnäolo ja sinusta huokuu välittäminen lähimmäistä kohtaan ja halu auttaa. Näitä oppeja soveltamalla elämä ei varmasti valu arjen kiiresumussa ohitse, vaan näkee asiat ja ihmiset ympärillään ja ymmärtää välillä pysähtyä ihastelemaan ja joskus vähän kauhistelemaankin. Kiitos!

”Sain paljon konkreettisia stressinhallintamenetelmiä. Ehkä tärkein oppi oli, että pitää ensin rakastaa itseään. Erityisherkkyys oli uusi käsite ja auttaa itsetuntemuksen ja elämänhallinnan kehittämisessä. Olen todella iloinen, että tulin klikanneeksi itseni kurssille.”

”Opin kuuntelemaan itseäni entistä hienovaraisemmin ja opin uutta ja kehityn – portti kohti uutta? Aivan ihana kurssi. Kiitos!”

Kurssi on tilattavissa työyhteisöille. Kesto 2h – 20 h.

Kysyy lisää.

 

Menestys on hyvinvoinnin sivutuote.”

                                           Aki Hintsa

Onko unelmasi juosta marathon ja tulla maaliin hyvinvoivana?

Estääkö sinua jokin fyysinen vaiva pääsemästä urheilijana tavoitteeseesi?

Voisitko kehittyä itsesi parhaaksi sparraajaksi?

Teet jo kaikkesi, mutta olisiko sittenkin mahdollista saavuttaa enemmän?

Kun fyysiset tasoerot urheilijoiden välillä ovat pienet, mentaalisesta vahvuudesta voi tulla ratkaiseva tekijä. Mentaaliset taidot takaavat sen, että optimaalinen vireystila, keskittymiskyky, läsnäolon ja rentouden tunne voidaan siirtää niin harjoittelu- kuin kilpailutilanteisiin. Mentaalinen vahvuus parantaa mielen ja kehon yhteispeliä ja auttaa myös pääsemään irti jarruttavista pelkotiloista, joita mm. epäonnistumiset tai loukkaantumiset voivat aiheuttaa. Pitkittynyt stressi on mahdollista muuttaa olotilaksi, jossa tekeminen on helppoa sekä nautittavaa, ja jossa urheilija saavuttaa oman potentiaalinsa – tai jopa enemmän.

Valmennuksissani yhdistän mindfulness-, NLP- ja life coaching-menetelmiä sekä erilaisia rentoutumistekniikoita. Keskeisenä tavoitteena on itsetuntemuksen kehittyminen, tasapainon löytyminen palautumisen ja aktiivisuuden välille, terveys sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi urheilijana, mutta myös muussa elämässä.

Minulla on asiakkaita tällä hetkellä seuraavista lajeista: jalkapallo, jääkiekko, lautailu, tennis ja yleisurheilu.

Tarjoan mentaalivalmennusta yksilöille,joukkueille, harrastaja-, sekä kilpaurheilijoille (alkaen 12-v). Yksilövalmennus onnistuu myös Skypen välityksellä.

Ota yhteyttä!

TULOSSA:

Kasvata luja, joustava mieli 12.-14.11.2021 Valamon opisto, Heinävesi

Mentaalisesti vahva ihminen voi paremmin ja osaa nauttia enemmän elämästään. Hän uskaltaa asettaa terveet rajat omalle jaksamiselleen, haastaa itsensä positiivisesti ja saa itsestään enemmän irti, silloin kun siihen on tarvetta. Mentaalinen vahvuus parantaa myös mielen ja kehon yhteispeliä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

https://valamo.fi/c/2021-11-12/kasvata-luja-joustava-mieli-112021 KURSSI TÄYNNÄ. 

Vahva ja herkkä 16.-18.4.2021 Valamon opisto, Heinävesi

Pidätkö itseäsi herkkänä ihmisenä? Hukkuuko herkkyytesi vahvuutesi alle?

Haluatko saada herkkyytesi sekä vahvuutesi tasapainoon ja päästä kukoistamaan omana itsenäsi?

Erityisherkkiä, eli synnynnäisesti hermojärjestelmältään tavanomaista herkempiä, on noin viidesosa naisista ja miehistä. Kurssilla opit ymmärtämään, miten erityisherkkyys ilmenee ja millainen lahja se on sinulle sekä ympäristölle. Etsimme terveitä rajoja ja tasapainoa niille alueille, jotka tuottavat haasteita herkille. Herkille tyypillinen vahvuus voidaan kääntää kuormittavuuden sijaan voimavaraksi. Opit kuuntelemaan omaa itseäsi ja herkkyyttäsi aiempaa paremmin sekä saat keinoja vähentää stressiä ja vahvistaa parhaita puoliasi.

Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka epäilet tai tiedät omaavasi erityisherkän piirteitä. Myös joku läheisistäsi voi olla erityisherkkä. Kurssi soveltuu myös sinulle, joka haluat syventyä aiempaa enemmän herkkään puoleesi ja kulkea kohti omannäköistä elämää.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen :

https://valamo.fi/c/2021-04-16/vahva-ja-herkka-42021 KURSSI TÄYNNÄ.